Snu telefonen din.
a a
For å endre tekstsstørrelse, hold Ctrl-tasten (Windows/Linux) eller Cmd-tasten (Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For å endre tekstsstørrelsen tilbake til original størrelse, hold Ctrl- eller Cmd-tasten nede og trykk på 0.

Slik blir du flådd i forsikringsoppgjør
Det kan tenkes at forsikringsselskapet vil bruke ett eller flere triks mot deg.

Forsikringsselskap bruker mange triks for å komme deg i forkjøpet ved en skade.

Kilometer i timen-trikset

Ved nakkeslengskader kjøper forsikringsselskapene vurderinger fra faste ingeniører som regelmessig ikke finner at hastighetsendringen er stor nok til å forvolde skade.

Dette gjøres for å dokumentere at dine plager ikke skyldes trafikkskaden men andre forhold som forsikringsselskapet ikke svarer for.

Rehabiliteringshensikt

I enkelte skadetilfeller f.eks. nakkesleng så bør en vente et par år, men forsikringsselskapet vil gjerne sende deg til undersøkelse så tidlig som mulig. De sier det er i såkalt rehabiliteringshensikt.

Det skal ikke skrives legeerklæring fra denne type undersøkelse. Det skrives derimot en journal som til forveksling er lik en legeerklæring. Denne journalen bruker forsikringsselskapet for å avslå kravet ditt.

Legene som foretar denne type undersøkelser hevdes å bidra lite til rehabilitering. I stedet journalfører de nevrologiske funn eller røntgenfunn noe som kan føre til at funn i ettertid fra andre leger kan avvises.

Førstemann til lege

De vet at det er stor forskjell på legenes vurderinger og de sender deg til en ”forsikringsvennlig” lege så tidlig som mulig, lenge før du finner ut at du trenger advokat.

Forsikringsselskapet vet at advokaten din vil råde deg til ikke å gå til denne legen.

Dersom forsikringsselskapet lykkes med trikset så kan du finne en annen lege senere for revurdering, men det er vanskelig å endre på vurderinger som allerede finnes på saken fra før.

Kilde Lars Olav Skårberg

Les om advokathjelp