Snu telefonen din.
a a
For å endre tekstsstørrelse, hold Ctrl-tasten (Windows/Linux) eller Cmd-tasten (Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For å endre tekstsstørrelsen tilbake til original størrelse, hold Ctrl- eller Cmd-tasten nede og trykk på 0.

Ivar Chr. Andersskog (H)

Partner / Advokat

andersskog@nidarosda.no

Introduksjon

Ivar Chr. Andersskog grunnla Advokatfirmaet Nidaros sammen med Bjørn M. Brauti i 2002. Grunntanken var et mål om å bli Trondheims mest spesialiserte og beste advokatfirma innenfor eiendom, forsikring og erstatning.

 

Andersskog har arbeidet innen fagområdene odelsrett, ekspropriasjonsrett, jordskife og fast eiendom siden 1990, og har 30 års lang og solid erfaring innen dette området. 

 

Han har jobbet med en rekke store og profilerte saker dekket av media. Her nevnes Vassdragsskjønnet i Stjørdalselva i perioden 1990 – 2008, E39 Klætt-Orkanger, vindkraftutbygging fra 1998 og frem til d.d herunder bla Roan og Storheia vindmøllepark i Åfjord, tomtefestesaken på Berg, og nåværende og pågående saker i Gjeveilvassveien på Oppdal og E6-utbyggingen i Trondheim nordover og sørover.

 

Andersskog har gjennom sitt arbeid med ekspropriasjon vært deltakende i å utforme erstatningsutmålingsreglene for erstatning til grunneiere ved vindparkutbygging.

Arbeidserfaring

2018 -  Møterett for Høyesterett
2002 - Advokatfirmaet Nidaros DA, partner/advokat
1990 - 2002 Advokatfirmaet Krogstad ANS, partner/advokat
1988 - 1990 Fylkeslandbrukskontoret i S-Trl, jur. konsulent
1986 - 1988 Fylkeslandbrukskontoret i Finnmark, jur. konsulent

Utdanning

1986 UiO, Cand. Jur

Verv

Tidligere kommunestyrerepresentant i Malvik kommune.
Leder i advokatforeningens lovutvalg for Fast Eiendom.

Leder i JusKurs for Ekspropriasjon og skjønnsrett.

Innehar en rekke styreverv, både som medlem og styreleder.

Andre opplysninger

Foredragsholder for grunneiere innen tingsrett, ekspropriasjon og liknende for blandt annet Norges Bondelag og Statsskog.