Snu telefonen din.
a a
For å endre tekstsstørrelse, hold Ctrl-tasten (Windows/Linux) eller Cmd-tasten (Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For å endre tekstsstørrelsen tilbake til original størrelse, hold Ctrl- eller Cmd-tasten nede og trykk på 0.

Yrkessykdommen ble konstatert sent
Forsikringsselskapet nektet ansvar, fordi arbeidstaker ikke var forsikret hos dem, da yrkessykdommen ble oppdaget.

Han hadde jobbet med farlige stoffer både til sjøs og på mekanisk verksted. Den gangen var det ikke krav om bruk av verneutstyr slik som i dag. Han sluttet i jobben og startet eget firma med import av varer.

Han fikk omsetning på varene sine, men regnskapsarbeid og fakturering greide han ikke å gjennomføre. Han tok kontakt med lege og fikk konstatert løsemiddelskade som følge av den jobben han hadde tidligere. En løsemiddelskade er vanskelig å oppdage da den utvikler deg over tid.

Han kontaktet forsikringsselskapet tilhørende den gamle jobben, men de avviste ansvar da skaden hadde blitt oppdaget etter at han sluttet. Loven sier imidlertid at forsikringsselskapet til siste arbeidsgiver er ansvarlig når sykdommen oppdages etter avsluttet arbeidskarriere. Forsikringsselskapet måtte derfor akseptere ansvar etter at saken var brakt inn for retten. 

I mellomtiden hadde han flyttet flere ganger for å ha råd til å bo. I etapper så måtte han flytte lengere og lengere fra storbyen for å greie utgiftene til tak over hodet.

Heldigvis har han sluppet å kjempe alene selv om det har kostet mye. Erstatningen på 2,2 millioner kroner som ble fremforhandlet, har omsider gitt ham en lettere hverdag. Han er veldig godt fornøyd og har uttrykt sin takknemlighet ovenfor advokaten.

 

Les mer om yrkessykdom/yrkesskade

Har du krav på erstatning?

Flere kilo papir for å dokumentere inntektstap