Snu telefonen din.
a a
For å endre tekstsstørrelse, hold Ctrl-tasten (Windows/Linux) eller Cmd-tasten (Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For å endre tekstsstørrelsen tilbake til original størrelse, hold Ctrl- eller Cmd-tasten nede og trykk på 0.

Kontakt advokat «nesten» før ulykken
Jeg spurte advokaten om hvor tidlig skal jeg kontakte advokat hvis jeg får en personskade ved ulykke. Advokaten svarte; før du fyller ut skademeldingsskjema.

Det vil si «nesten» før ulykken har oppstått. Svaret ble gitt fordi advokaten hadde opplevd at motparten, det vil si forsikringsselskapets advokat, hadde lest fra skademeldingsskjema i rettsalen. Når skjemaet fylles ut, så har du vel ikke i tankene at det du skriver på skjema kan brukes i mot deg?

Det er viktig å være klar over at hvis du har vært uheldig og fått en skade, så er det du som må bevise at skaden er relatert til ulykken hvis du skal ha erstatning. Derfor er det viktig at all skriftlig dokumentasjon er korrekt, nøyaktig og riktig formulert. Lege- og sykehusjournaler må også gjenspeile hva som har skjedd. Hvis du sier til fastlegen at du føler deg bra og dette blir skrevet i journalen, så kan det i ettertid tolkes som om du har blitt frisk og er kvitt plagene. Hvis ordet bra ble brukt for å beskrive dagsformen mens hverdagen egentlig ikke er helt bra, så må du ordlegge deg slik at legens notater gjenspeiler virkeligheten. Det er selvfølgelig ikke enkelt å tenke på formuleringer når man har vært utsatt for ulykke, men det kan være nyttig å vite om problemstillingene i forkant.

Vi råder deg til å ta kontakt så tidlig som mulig slik at du får tidlig og god hjelp av en advokat med erfaring innen personskade og forsikring. Å kjempe mot forsikringsselskap på egen hånd kan være en tung og tøff belastning i tillegg til den skaden du er påført.

Les mer om personskade og ulykkesskade